sunnuntai 6. tammikuuta 2013

T-tyypit ovat täällä!

Perjantai-iltana noin klo 23 alkoi tapahtua, Tempon ensimmäiset supistukset tulivat ja tästä alkoi yö, jolloin ei nukuttu! Ei sillä, että unta olisi saanut edellisinäkään öinä varsin mallikkaasti ahmia, sillä tapoihini kuuluu "h-hetken" lähestyessä alkaa heräilemään jo monta yötä aiemmin noin tunnin välein, etten vain missaisi mitään. Hirvittävän viisasta, vaan valintakysymyksiähän nuokin on.

Ponnistelujen ja pinnistelyjen jälkeen ensimmäinen pentu syntyi, joka oli jo silminnähden hyvin pieni. Tämä pienokainen oli poika, jolla painoa oli vaivaiset 90 grammaa. Elämänasenteestahan se on kiinni ja tämä lopulta Tarmoksi kutsuttu pikkumies on näyttänyt selviävänsä kyllä elämän erilaisista tehtävistä, joita tässä kohtaa on tasan yksi, mutta sitäkin tärkeämpi: hengissä pysyminen.
Tarmon jälkeen Tempo otti kauneusunet. Tästäkin saattoi päätellä, että ihan parissa tunnissa ei tästä synnytyksestä tulla selviämään... Noin tunnin päästä ponnistettiin ulos seuraava pentu, potra, blondi tyttö.
Jälleen unta nassuun ja päälle tunnin päästä kolmas pentu näki päivänvalon. Ihana tyttönen sekin!
Sama vakaa tahti jatkui; tunti lepoa ja sitten töihin ja pian oli neljäs pentu, jälleen blondi yksilö ja narttu kyseessä. Pieni loppukiri otettiin, sillä viimeinen pentu - jälleen tyttö - saatiin ulos vielä saman tunnin kuluessa! Viiden maissa aamuyöllä oli Tempo saanut sanotuksi sanansa Suomen shelttijalostukseen. :)

Tarmon jälkeen tulleet tytöt olivat kaikki normaaleja syntymäpainoiltaan ja mainittakoot, että Tarmokin on saanut jo satasen rikki. :) En voi kuin toivoa parasta näiden tuhisijoiden ja niiden kertakaikkisen mainion mammakoiran suhteen!
Tavoilleni orjallisena ensimmäisen vuorokauden aikana on jo nimet päätetty.. Tarmo puhukoot puolestaan. Toinen viirupäisistä blondeista on aivan kuin emänsä heti alusta lähtien, niin ulkonäöllisesti kuin ruokailutottumuksiltaankin (eli aina ensimmäisenä), joten siitä tuli Tempo. Sitten toinen vähän samannäköinen ja -oloinen viirupää-blondi on Taika. Tyttö, jota ei ole "merkeillä pilattu" eli jolla ei ole nassussa tai niskassa valkoista, on nimeltään Tosi. Sekä viimeinen, muttei missään nimessä vähäinen, on tyttö pelkällä kauluksella, jota kutsutaan nimellä Tuuli. :)

Mamma-Tempo syö ahkerasti ja hoitaa velvollisuutensa kivasti! 
Nyt sanojen jatkeeksi kuvia! 

Ryhmäkuva

Siskokset

Pakollinen tassukuva :)

Päättymätön Taika

Päättymätön Tarmo

Päättymätön Tosi

Päättymätön Tempo

Päättymätön Tuuli

Äityli ja lapsoset

Hieman väsyneet Tempot


4 kommenttia:

 1. Ihania pentusia!! Onneksi olkoon kasvattajalle ja mammakoiralle!

  T. Katja

  VastaaPoista
 2. Ihania pikkuisia:)Ja neljä narttua, aika hienoa! Tarmo on kuvissa ihan hiirenkokoinen. Tosin isoisän mielipide on että jos syntyy pienenä urospentuna niin suunta on ainoastaan isoksi ja komeaksi äijäksi.
  T: Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarmo on ottanut vaariltaan vinkin ja tavottelee jo kovaa vauhtia siskojensa painoindeksejä :) Ja jos se tosiaan vaariinsa on tullut muiltakin osin, niin eihän siitä voi mitään muuta tulla kuin komea äijä! :D

   Poista