lauantai 16. helmikuuta 2013

Kuusi viikkoa ja pidot paranee!

Tiivistän nyt ne viidenkin viikon kuulumiset tähän samaan syssyyn, kun en niitä näemmä siihen osoitetulle paikalle saanut aikaan kirjoittaa. Mutta nyt ei muuta kun rasti seinään - taitaa olla sarjassaan ensimmäinen päivitys näiden pentujen kohdalla, että viikkopäivitys tulee sinä päivänä, kun viikkoja oikeasti täytetään! Paree myöhään....

Aktiivisuus on vallan huipussaan ja pennut vaan tulee kauneimmiksi päivä päivältä. Ahdistaa jo nyt, kun lähdön hetki koittaa! :( Kasvistädin roolin ehdottomia miinuspuolia, kun niistä murmeleista pitää mennä luopumaan.

Hatunnoston arvoista tämän pesueen kohdalla on niiden mahtava vuorokausirytmi ja etenkin se, että öisin NUKUTAAN sikeästi, pitkään ja hartaasti. Iltaruoan yms. toimien jälkeen ei pentulootasta kuulu pihaustakaan ennen aamua. Aika useiden pentueiden kohdalla on jotkut valopäät lyöneet hehkulamppunsa yhteen ja alkanut pitämään hirveitä crazy-bailuja noin klo. 03:00... Koeta siinä sitten nukkua. Nämä mussukat eivät ole kertaakaan keksineet sitä iloa! Ja silläkin uhalla, että ne juuri ensi yönä sen keksii, niin ajattelin sen kuitenkin nyt julkistaa. ;)

Vkosynttärilahjat ovat aina mitä imartelevimpia, tällä hetkellä taitaa olla paras lahja se, että viiden päivän matokuurista on tämän päivän jälkeen enää yksi päivä jäljellä. Vaikkakin keksin mielestäni ihan mukiinmenevän viattomien shelttilasten harhautuskeinon matolääkkeen annossa ja nyt on siis kyse Axilurista, ei Canexin tuubiversiosta. Axilur häätää myös giardia-alkueläimen, mikäli sellaista vaivaa on, ja nimenomaan se viiden päivän kuuri. Eihän sitä tablettia saa mitenkään tuollaisten suuläpeen siten, että siitä oikeasti jotain menisi myös nielua pidemmälle.. Ne mokomat on niin ovelia jo tuossa iässä, että saattavat varastoida tablettia suussaan/poskissaan niin kauan, kunnes saavat sen sylkäistyä ulos, joten oli keksittävä jotain. Lämmitin veden keittimessä (ei ihan kiehuvaksi) ja lorautin ihan pienen tipan tabletin päälle. Hämmensin "soppaa" niin kauan, että tabl. suli ja sitten sujautin joukkoon palan maksamakkaraa ja hämmensin mössön sellaiseksi yhtenäiseksi tahnaksi. Ainakin nuo rontit olivat niin ahneita, että se mössö meni kuin väärä raha ilman mitään epäilyksiä. Ja ellei olisi mennyt, niin tuossa tahnamuodossa se on huomattavasti helpompi "pakkosyöttää" niille kuin tablettimuodossa. Herkästi tabletin päälle lorahtaa liikaa vettä, jolloin siitä tulee suorastaan lätäkkö. Sekään ei ole ongelma, jos pentu suostuu latkimaan sen suoraa tarjoiluastialta. Maksamakkaraa lisäämällä sää vähän pelastettua tilannetta. :) Lopputulos tahnasta näyttää kaikessa ällötyksessään tältä:


Ja sitten se toinen vakiosyndelahja eli manikyyri. Meni muuten yllättävän kivuttomasti! En muista, milloin olisin leikannut viideltä tuon ikäiseltä nassikalta kynnet noin nopeasti.. 

Jossain vaiheessa muistan toivoneeni lisää lunta, jotta saisin pentujen ulkoilualueen viimeisteltyä. Ja sitähän sitten tuli ja tuli ja tuli.. Monena iltana veivasin tuota pihaa ystäväni lumentyöntimen kanssa eestaas ja tulihan siihen sitten korkeammat laidat ja vähän ehostetta sisäpuolelle (,jotka aikuiset koirat on ulkoilujensa yhteydessä ihan kiitettävästi ryssineet). Ja kelit on olleet mitä parhaimmat pennuille, ihan pieniä pakkasia tai nollakeliä, joten ollaan ulkoiltu ihan joka päivä. :)

Nyt olen varmaan jo lätissyt riittävästi ja voisin heivata uunituoreet photot kehiin:

Tempo

Taika

Tuuli

Tarmo

Tosi

Taikalla on joka asiaan kanta.

Tosin mielestä TOSI hyvää palloa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti