keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Vierivä kivi ei sammaloidu...

...mutta vierivien kivien blogit saattaakin sammaloitua. 
Henkilökohtaisten tilastotietojeni mukaan alan epäonnistua viikottaisesta päivitystahdista noin viiden ikäviikon tietämillä, joskus aiemminkin. Syy siihen on mielestäni jokseenkin looginen, jos miettii, miten penskat kehittyvät juuri sen iän paikkeilla ja tahti eikun kiihtyy siitä eteenpäin. ;) Sen enempää itseäni en säti, sillä pidän kuitenkin tärkeänä, että pennut saavat niin paljon huomiota kun voimme niille näiden muutaman hassun viikon aikana tarjota, mitä ne meidän kanssa elämästään viettävät. :) Sitä aikaa ei saa takaisin. 
Nyt suurin osa lapsikullista nukkuu, joten pieni tovi blogipäivitykselle on suotu.

Joko aika on kullannut muistot tai sitten asia on oikeasti niin, että toviin ei ole noin hurjaa menoa kämpässä saaneet pikkuiset koiranalut aikaan. Meno on välillä niin kova, että sieluun sattuu ja tuntuu, että mitä enemmän nuo saa melua aikaan (mm. kaatamalla kompostiverkkoja, pyykkitelineen ja pelaamalla curlingia metallikipoilla), sen hauskempaa on. Hauskaa oli myös nähdä se riemu, kun ensimmäinen lapsikulta tajusi, että väliä keittiö-eteinen-olkkari pääsee juoksemaan ympäri. Lattiaan on varmaan kulunut jo ympyrän muotoinen polku. Aikuiset koirat (, joilla olen tässä viimeviikkojen aikana todennut olevan erityisen pitkä ja hyvä pinna) katsovat meitä välillä hyvin epäuskoisena "eikö noi apinat jo voisi lähteä täältä?!" Hekin ovat toivoneet korvatulppia. ;) Polku on muodostunut varmasti myös pentuaitaukselta takaovelle, sinne pikkuiset kirmaavat aina yhtä innoissaan päikkärien jälkeen. Muutamia haisevia poikkeuksia lukuun ottamatta suurin osa tarpeista tehdään jo oikeaan paikkaan!

Penskat hallitsevat autoilun salat hienosti! Mutkikkaasta ja ajoittain nopeatempoisesta tienpätkästä Erikselle emme ole saaneet vielä ketään tarjoilemaan pitkää sylkeä. Kai se on sitten todettava, että tottuneita ovat! Nuorena se on vitsa väännettävä! Ovathan ne jo kuitenkin pienestä asti tulleet mukana. :)
Siitä puheen ollen, käväisimme kuluvan viikon tiistaina (eli viikkosynttäripäivänä) Eriksellä katsomassa ekan kerran lampaita! Se oli hauskaa! Videoita tuli otettua noin kolmesataa, joten niiden raakkaamisessa menee pieni tovi. Ajatuksena oli koota niistä yksi video, toimitusaikaa en osaa sanoa. ;)

Pennut on nyt tarkastettu sekä sirutettu eläinlääkärin toimesta ja todettu myös siltä taholta vauhdikkaiksi tapauksiksi! Kaikki tepsuttivat eläinlääkärin tutkimuspöydällä kuin olisivat aina siellä hengailleet ja kaikki tervehtivät iloisesti hännät heiluen myös itse lääkäriä :D 

Kuvia on myös räpsitty, liitän oheen slideshown, koska semmoisen kuvakasan liittäminen blogitekstiin saattaa näyttää sekavalta jo ennestään sekavan tekstin kera. Muuten pentusilla on kodit tiedossa, mutta Mosse etsii vielä sitä oikeaa kotia tositarkoituksella ;) Mosse on näyttänyt parhaat puolensa niin lampailla, leikissä, kaiken maailman alustoilla, sosiaalisissa tilanteissa yms. Jos siitä ei saa kivaa harrastukaveria, niin en tiedä, mistä sitten saa. Siitä tulee jossain välissä vielä vähän edustavampi ja enemmän ajatuksen kanssa tehty ilmoitus, mutta jos joku tietää jonkun, joka on toimeliasta bortsu-urospentua vailla, niin saa vinkata! ;) Mieluiten ennestään jonkinasteista koirakokemusta saisi olla alla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti